Duhan Fatih BAYRAK

Acıbadem Altunizade Hastanesi

 

Hakkımda

1975 yılında Samsun'da doğdum. Samsun Anadolu Lisesi'ni bitirdikten sonra 1 yıl AFS öğrenci değişim programı ile Amerika'da kaldım. 1994 yılında Cerrahpaşa Tıp Fakültesine başlayıp, 2000 yılında mezun oldum ve takiben Koşuyolu Kalp Hastanesi'nde Kardiyoloji ihtisasına başladım. 2004 yılında uzmalık sonrasında ilk atamam Mardin Devlet Hastanesi'ne oldu. Takiben Yeditepe Üniversitesi Hastanesi'nde Yardımcı Doçent olarak göreve başladım. 2008 yılında Kardiyoloji'de doçent ünvanı aldım. 2009 yılında Belçika Brüksel Üniversitesi Hastanesi'nde 2 yıl invazif kardiyak elektrofizyoloji (ritim bozuklukları ve kalp pilleri üzerine) üst ihtisası yaptım. 2012 yılında beri Acıbadem Üniversitesi bünyesinde Acıbadem Altunizade Hastanesinde çalışmaktayım.

Tedavi Alanları

Kardiyak Aritmiler

Kalp hızının istirahatte dakikada 60-100 arasında olması gerekir. Kalbin hızının bu aralıklar dışında aşırı hızlanması ya da yavaşlamasına ritim bozukluğu (aritmi) denir.

Aritmilerin Medikal ve Girişimsel Tedavisi

-Kalpte yavaşlama ile seyreden ritim bozukluklarında temel tedavi kalıcı kalp pili takılmasıdır. -Kalpte hızlanma ile seyreden (taşikardi) ritim bozukluklarında ilk uygulanan tedavi ilaçlardır.

Kalp Pilleri

Kalp pilleri (pacemaker), kalbe verdikleri elektrik uyarıları ile ritim oluşturan ve düzenleyen elektronik cihazlardır.

Hipertrofik Kardiyomiyopati ve Kalp Yetersizliği

Kardiyomiyopati, kalp yetersizliğine neden olan kalp kası bozukluğudur. Başlıca üç tip kardiyomiyopati vardır: Dilate, Hipertrofik, Restriktif.

Hasta Yorumları